Trends and Inspiration bol Blog
Menu
27 feb Travel

Harde koffer of zachte koffer?

Een harde koffer of een zachte koffer, wat is nou het beste? Veel mensen staan voor dit dilemma. Om tot een goede keuze te komen moet je nagaan wat voor soort reis je gaat maken en met welk vervoermiddel. Voeg daar de eigenschappen aan toe waarvan jij vindt dat je koffer aan moet voldoen en het kan dan bijna niet anders dan dat je de juiste keuze maakt.

Harde koffers en zachte koffers bij vliegreizen

Bij vliegreizen genieten harde koffers vaker de voorkeur. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je koffer nogal wat te verduren krijgt vanaf het moment dat je je bagage incheckt. Gelukkig zijn de materialen waarvan een harde koffer is gemaakt tegenwoordig bijna onbreekbaar, waardoor je spullen goed beschermd worden. Door deze soms wat ruige omgang met je koffer op de luchthavens ontkom je helaas niet aan krassen. Zie dit als positief: een koffer met een paar krassen is goed en veel gebruikt! Dat een harde koffer vaker de voorkeur geniet bij vliegreizen wil overigens absoluut niet zeggen dat zachte koffers hiervoor niet geschikt zijn. Zo zijn zachte koffers vaak lichtgewichten en is het volume uit te breiden, waardoor je juist meer spullen mee kunt nemen. Daarnaast kun je bij korte stedentrips ook best voor een zachte koffer kiezen. Een handbagage model is dan namelijk vaak voldoende.

Harde koffers en zachte koffers bij reizen met de auto

Bij gezinsvakanties in de auto zie je vaker de keuze voor een zachte koffer. Ze zijn namelijk buigzamer en je kan ze voller doen dan een harde koffer. Die buigzaamheid komt goed van pas aangezien de bagageruimte vaak beperkt is met deze manier van reizen. Daarnaast hebben zachte koffers aan de buitenzijde vaak vakken zitten waarin je extra spullen kwijt kunt die je snel bij de hand moet hebben. Vervoer je daarentegen spullen die meer bescherming nodig hebben, dan komt een harde koffer meer van pas. Kijk daarbij wel goed naar de ruimte die je in de auto hebt en welke grootte koffer(s) je hierin kwijt kunt.

Voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen harde koffers

 • Extra goede bescherming van de inhoud
 • Waterbestendig
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Geschikt voor vervoer van breekbare spullen

Nadelen harde koffers

 • Vaak zwaarder dan zachte koffers
 • Geen uitbreiding mogelijk (vol = vol)
 • Krassen zijn sneller zichtbaar

Voordelen zachte koffers

 • Vaak lichter dan harde koffers
 • Buigzaam en uitbreiding bij een volle koffer is mogelijk
 • Extra vakken aan de buitenzijde
 • Lichte schade krasjes bijna niet zichtbaar

Nadelen zachte koffers

 • Meestal niet waterbestendig
 • Lastiger schoon te maken dan harde koffers
 • Minder geschikt voor vervoer van breekbare spullen

Kortom…

Een harde koffer is niet per definitie beter dan een zachte koffer, of andersom. Als aangegeven kan je harde en zachte koffers prima inzetten voor alle soorten reizen, maar is de één soms wat praktischer dan de ander. Reis je veel met het vliegtuig en wil je extra bescherming voor je spullen? Dan kom je bij een harde koffer uit. Moeten er zoveel mogelijk spullen in de kofferbak van je auto? Dan zal je eerder bij een buigzame, zachte koffer uit komen.

Harde koffers en zachte koffers bij Bagageonline

Ben je er al uit wat je wilt? Bij Bagageonline kun je terecht voor zowel harde koffers als zachte koffers. Ben je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Plaats de eerste reactie op Harde koffer of zachte koffer?:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Travel
Wereldreizigers: zo doen ze het!

Bijna iedereen kent wel iemand die ervan droomt of het al van zijn bucketlist kan… lees verder

De leukste Airbnb’s deze zomer

  Ohhh heerlijk! De vakantieperiode komt er aan en dat betekent dat we massaal gaan… lees verder

Bagage vertraagd, wat nu?

Koffers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en printjes. Maar wat voor koffer… lees verder

Zoektocht naar de perfecte luiertas

Ohhh, er leek geen einde te komen aan wat voelde als de langste winter ooit.… lees verder